Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВКато направим рентгенова снимка, ние всъщност

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВКато направим рентгенова снимка, ние всъщност
Коментари Харесай

Доц. Марчев: Има три групи хора, преболедували ковид, които задължително трябва да отидат на лекар

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Като създадем рентгенова фотография, ние в действителност не променяме лечението, тъй че тя е непотребна. От тази пандемия ние виждаме непотребен взрив на образни проучвания, както и ненужно определяне на антибиотици. Това са две неща, които са прекомерни. 

Това разяснява в ефира на бТВ кардиологът доцент Сотир Марчев.

В България сега има публично няколко стотин хиляди, които са преболедували коронавирус. Не е неотложно всички тези хора да отидат незабавно на обзор. Както след тежък грип не е нужно всички да вървят на доктор, по този начин е и в този момент. Нужно е да отидат единствено тези, които са индицирани. Кой са те?  Индикациите са три - в случай че сте прекарали коронавирус и се чувствате отлично и нищо ви няма, живейте си живота и му се радвайте. Ако обаче имате фрапантна смяна в артериалното налягане, идете на доктор. Например вие сте хипертоник с няколко хапчета дневно, а след коронавирус кръвното ви е паднало и не се нуждаете от толкоз доста медикаменти. Това не значи, че коронавирус ви е излексувал хипертонията. Това значи, че той ви е увредил и краткотрайно високо кръвно ви е изчезнало. То ще се върне от няколко седмици до половин година и отново ще би трябвало да пиете медикаменти, изясни доцентът.  И добави, че такава фрапантна смяна в кръвното постанова посещаване при експерт.

Другата група хора, които би трябвало да отидат на доктор са тези, които на моменти получават замъгляване на погледа, зашеметяване, отмалялост, сърцетуптене, неустойчивост на походката. Една огромна част от тези недоволства се дължат на това, че вирусните заболрявания от време на време повреждат нервите, които контролират пулса. Т.е. получава се едно заболяване костурална ортоспептична тахикардия. Това е постоянно затруднение на коронавирус, добави той.

Третата група, които би трябвало да отидат на доктор са тези, които са изписани от болница след коронавирус и не престават да имат зной. Това е рисково, тъй като от ковид част от хората остават инвалиди цза цялостен живот поради дихателна непълнота, изясни той. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР